Greek English

left slogan

  • 00
  • 0
  • 1

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα ποτάμια του Noμού Ιωαννίνων

11295539 969121893133318 7732968811046684726 n
Το περασμένο Σάββατο 16/5/2015 έλαβε χώρα -με την παρουσία τοπικών ΜΜΕ- η πρώτη μικτή επιτήρηση ποταμών Βοϊδομάτη -Αώου από μέλη των Δ.Σ. των 3 Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αλιείας (Α.Σ.Ε.Α.Ιωαννίνων, Α.Σ.Ε.Α. Κόνιτσας & Πανελληνίου Συλλόγου Fly Fishing & Προστασίας Αγριας Πέστροφας "ΑΣΤΡΑΙΟΣ" με την συνδρομή (σε μέσα και προσωπικό) του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας και του Σώματος Θηροφυλάκων της 5ης ΚΟΗ.

Read more ...

Σύλληψη λαθραλιέων στον ποταμό Άραχθο

silipsi-mpalntouma

Η άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας αλλά και της Θηροφυλακής της 5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας είχε ως αποτέλεσμα να μπει τέλος στη δράση δύο ημεδαπών οι οποίοι ψάρευαν παράνομα στον Άραχθο.

Οι καταγγελίες έγιναν από μέλη του Αστραίου, -Πανελληνίου Συλλόγου Fly Fishing & Προστασίας της Άγριας Πέστροφας-, και του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων και αφορούσαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις λαθραλιείας.

Αστυνομία και θηροφυλακή, με την ταχύτατη κινητοποίησή τους και την καίρια επέμβασή τους πέτυχαν, αφενός μεν να συλλάβουν και να οδηγήσουν στο αυτόφωρο ημεδαπό που αλίευε χρησιμοποιώντας απαγορευμένο μέσο αλιείας (ψαροντούφεκο) κοντά στην γέφυρα Παπαστάθη του ποταμού Αράχθου, αφετέρου δε να μηνυθεί ημεδαπός στο όχημα του οποίου βρέθηκαν σε έλεγχο που πραγματοποίησαν θηροφύλακες της 5ης ΚΟΗ στην περιοχή της Μπαλντούμας παράνομα μέσα αλιείας (δίχτυα) και αλιεύματα .                                   

Νεκρές πέστροφες σε παραπόταμο του Καλαμά

nekros-gonos-kalamas
Μεγάλες ποσότητες νεκρών ψαριών εντόπισαν κάτοικοι του Δεσποτικού και του Σουλόπουλου Ιωαννίνων στις όχθες και τη ροή των υδάτων του Σμολίτσα, παραπόταμου του Καλαμά.

Από το απόγευμα της Δευτέρας τα νερά του παραποτάμου ξεβράζουν νεκρές πέστροφες, κυρίως γόνο, φαινόμενο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην περιοχή.

Δείγματα από τα νεκρά ψάρια θα αποσταλούν για εργαστηριακό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί τι προκάλεσε τον θάνατό τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για μόλυνση των υδάτων του παραποτάμου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ελπίδα σωτηρίας για την άγρια πέστροφα της Ηπείρου

digmatolipsies-louros
O Πανελλήνιος σύλλογος Fly Fishing και προστασίας της Άγριας πέστροφας «Αστραίος» σε συνεργασία με τον Ιχθυογεννητικό Σταθμό Ιωαννίνων πραγματοποιεί δειγματοληψίες για την συλλογή γενετικού υλικού ενδημικής πέστροφας στα ποτάμια της Ηπείρου.

Read more ...